Cara melihat dan menghapus Kenalan yang telah anda kongsi dengan Facebook

How See Delete Contacts You Have Shared With Facebook

Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara melihat dan menghapus semua e-mel & kenalan telefon & maklumat berkaitan yang telah anda kongsi dengan Facebook tanpa sedar.



Facebook semakin bijak dalam cara berinteraksi dengan orang. Anda mungkin menyedari 'Orang yang mungkin anda kenal' ciri di mana Facebook mencadangkan beberapa orang secara rawak di seluruh dunia yang mungkin anda kenal secara langsung atau tidak langsung. Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana Facebook begitu menyedari tentang siapa yang mungkin saya kenal di rangkaian sosial yang luas ini.



Anda tidak perlu mencari jawapan yang mendalam. Sangat mungkin anda hanya memberitahu Facebook mengenai kenalan ini. Dalam catatan hari ini, kami akan membimbing anda tentang cara melihat dan padamkan kenalan yang telah anda kongsi dengan Facebook , mungkin tanpa disedari .

Lihat kenalan yang anda kongsi dengan Facebook

Cara melihat dan menghapus Kenalan yang telah anda kongsi dengan Facebook



xps 12 vs buku permukaan

Walau apa pun, jika anda mempunyai dikongsi kenalan e-mel dan telefon anda dengan Facebook pada masa lalu, ini boleh digunakan untuk memperbaiki yang lebih biasa 'Orang yang mungkin anda kenal Senarai. Sekarang, anda mungkin tidak ingat berkongsi butiran ini, tetapi sangat mungkin anda yakin di suatu tempat, suatu ketika dahulu untuk menyerahkan butiran hubungan ini ke Facebook.

Inilah pendapat Facebook mengenai perkara ini:

Anda boleh memilih untuk memuat naik kenalan dan maklumat mengenainya dari telefon anda dan menyimpannya di pelayan Facebook di mana ia boleh digunakan untuk membuat cadangan rakan untuk anda dan orang lain dan untuk membantu kami memberikan perkhidmatan yang lebih baik.



Walaupun begitu, ada cara untuk memeriksa maklumat hubungan yang anda kongsi dengan Facebook secara tidak sengaja. Anda dapat melihat kenalan telefon dan e-mel di sini yang mungkin anda muat naik ke laman sosial semasa menggunakan Utusan Facebook .

Cara melihat dan menghapus Kenalan yang telah anda kongsi dengan Facebook

Sekiranya anda memilih untuk terus memuat naik buku alamat ke Facebook, anda mungkin akhirnya memuat naik lebih daripada sekadar e-mel dan nombor hubungan. Sekiranya ini berlaku, anda dapat melihat dan memuat turun maklumat anda yang dimuat naik di Facebook. Selain itu, anda boleh menghidupkan Ciri muat naik berterusan dalam aplikasi Facebook untuk anda Android / iPhone dengan mematikan Muat naik kenalan tetapan dalam aplikasi anda.

Oleh itu, jika anda tidak mahu perkara ini berlaku lagi, buka tetapan pada aplikasi Facebook Messenger anda dan matikan Contact Syncing.

Padamkan kenalan yang anda kongsi dengan Facebook

Anda dapat melihat kenalan e-mel yang telah anda kongsi dengan Facebook di sini . Sekiranya semuanya berkaitan dengan privasi anda, anda boleh memilih untuk menghapus kenalan ini yang telah anda muat naik ke Facebook. Cukup pilih kenalan yang ingin anda hapuskan dan klik Padam terpilih butang di bar atas. Selain ini, anda dapat memilih semua kenalan sekaligus dan menghapusnya dari pelayan Facebook, dengan memilih Keluarkan semua kenalan pilihan.

Cara melihat dan menghapus Kenalan yang telah anda kongsi dengan Facebook

Anda boleh memastikan bahawa anda memadamkan maklumat kenalan yang dimuat naik ke Facebook, tetapi itu tidak semestinya membuat anda tidak kelihatan. Sekiranya beberapa rakan anda telah memuat naik maklumat hubungan mereka ke Facebook yang juga merangkumi anda, maka Facebook sedar bahawa anda berdua saling mengenali. Oleh itu, privasi anda tidak sepenuhnya berada di tangan anda di sini.

Muat turun Alat Pembaikan PC untuk mencari & memperbaiki kesalahan Windows secara automatik

Lihat siaran ini jika anda mahu mematikan ciri tab Perbualan Facebook yang timbul .



Jawatan Popular