Cara menghapus atau menutup akaun e-mel Outlook.com secara kekal

How Delete Close Outlook

Artikel ini akan memberitahu anda tentang cara menghapus atau menutup akaun Outlook atau Hotmail atau Live email anda. Pastikan anda mengambil langkah berjaga-jaga sebelum anda melakukannya,



Perkhidmatan e-mel web Microsoft, Outlook.com dilengkapi dengan semua barang seperti banyaknya ruang penyimpanan, ciri penyuntingan yang lebih baik, antara muka yang mendalam dan tentunya sokongan untuk laman rangkaian sosial. Semua ciri ini dan banyak lagi menjadikan perkhidmatan mel web menjadi pilihan pertama pengguna. Tetapi atas sebab tertentu, jika anda ingin menutup atau menghapus akaun e-mel Outlook anda secara kekal, inilah cara anda boleh melakukannya.



Outlook untuk Windows 10

Adalah mustahak untuk menukar semua alamat e-mel ke yang lain sebelum menghapus akaun Outlook.com anda jika anda telah menggunakan alamat Outlook yang sama untuk perkhidmatan lain.



Anda juga harus mengetahui perkara ini. Untuk menutup akaun e-mel Outlook.com secara kekal, anda perlu tutup akaun Microsoft anda . Apabila anda menutup akaun Microsoft, e-mel dan kenalan anda akan dihapus dari pelayan Microsoft dan tidak dapat dipulihkan. Sekiranya anda menggunakan akaun Microsoft anda dengan Xbox, Skype, OneDrive, atau perkhidmatan Microsoft yang lain, anda tidak lagi dapat mengakses perkhidmatan tersebut.

tidak dapat mengemas kini windows partition yang dikhaskan sistem 10

Padam atau Tutup akaun e-mel Outlook.com

Untuk menutup akaun Outlook atau Hotmail atau Live email anda, lakukan perkara berikut:

  1. Log masuk ke akaun e-mel anda
  2. Lawati pautan Microsoft ini .
  3. Masukkan kata laluan anda sekali lagi
  4. mengesahkan identiti anda melalui ID e-mel atau nombor telefon alternatif.
  5. Ikuti arahan hingga akhir untuk menghapus akaun.

Tutup akaun e-mel Outlook.com



Apabila anda mengklik Next, Outlook akan meminta anda untuk memeriksa pernyataan ‘privasi dan kuki’. Selain itu, ini akan memberi anda maklumat mengenai - apa yang berlaku pada maklumat anda jika anda memilih untuk menutup akaun anda.

Akhirnya ia akan meminta anda mengesahkan akaun anda untuk menutupnya.

Pada akhirnya, anda akan diminta untuk mematikan akaun Outlook / Hotmail anda. Setelah anda melakukannya, akaun anda akan ditutup.

Microsoft menyimpan alamat e-mel anda walaupun anda telah menutup akaun anda untuk tempoh 60 hari . Dalam tempoh ini jika anda ingin mengaktifkan semula akaun anda, anda boleh melakukannya dengan mudah.

Muat turun Alat Pembaikan PC untuk mencari & memperbaiki kesalahan Windows dengan cepat

Bacaan berkaitan:



Jawatan Popular